Totaal
8.9
800+ reviews
×

Gratis consult

Waar bent u in geïnteresseerd?

Bovenooglidcorrectie Wenkbrauwlift Onderooglidcorrectie
Gratis consult
Gratis consult WhatsApp met ons

Vragen of een gratis consult aanvragen?
Bel gerust: 076 - 542 3154

Wij scoren gemiddeld een 8.9 op KliniekErvaringen.nl

Schaamlipcorrectie herstel

Omdat de schaamlipcorrectie onder lokale verdoving wordt uitgevoerd in onze kliniek, kunt u na de behandeling weer naar huis. Dan begint het herstel van de schaamlipcorrectie. Na een labiacorrectie krijgt u een nazorgkaart van ons mee met tips en richtlijnen rondom het herstel. Wij raden u aan om deze kaart goed op te volgen om het herstel te bevorderen.

Vragen? Neem contact op!

Het hersteltraject na een schaamlipcorrectie

Direct na de ingreep kunt u niet zelf autorijden. U doet er verstandig aan om iemand mee te nemen naar uw behandeling die u naar huis kan brengen. De dag na uw behandeling kunt u wanneer u zichzelf goed voelt weer zelf autorijden. U heeft verder geen beperkingen in beweging, u kunt gewoon zitten, lopen, staan en liggen. Intensief sporten, paardrijden, zwemmen, fietsen of vrijen met penetratie wordt voor in ieder geval de eerste zes weken afgeraden. Ook het nemen van een bad kan pas na één week. Douchen is geen probleem.

Omdat de hechtingen die gebruikt worden oplosbaar zijn hoeft u niet terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen. Mocht u nog vragen hebben over het herstel of twijfel hebben, dan kunt u altijd even naar de kliniek bellen om uw vraag te bespreken.

Drie maanden na uw ingreep komt u terug naar onze kliniek voor de nacontrole bij de behandelend plastisch chirurg.

De duur van het herstel

Het herstelproces verloopt bij iedereen anders. Vier tot zes weken na uw ingreep kunt u in principe alles weer doen wat u vooraf ook deed. Sporten, fietsen en seksuele activiteit met penetratie zijn allemaal weer mogelijk.

Een gratis en vrijblijvend consultgesprek

Een consultgesprek vindt bij ons in de kliniek altijd plaats met de behandelend plastisch chirurg. Tijdens dit gesprek luistert hij naar uw klachten, wensen en verwachtingen. Na een onderzoek krijgt u te horen welke behandeling geschikt is om uw probleem te verhelpen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Mocht u uw afspraak direct inplannen, dan is dit een mogelijkheid. Heeft u er behoefte aan om wat langer na te denken voor u een beslissing neemt? Geen probleem. Een consult is bij ons geheel vrijblijvend.

U kunt uw consult inplannen via ons contactformulier, direct online of door te bellen met ons secretariaat op telefoonnummer 076-542 31 54.

Gratis consult

Belangrijke nazorg bij een schaamlipcorrectie

Door de nazorg van uw schaamlipcorrectie goed op te volgen zal het herstel spoedig verlopen. Na de ingreep is het belangrijk om na een toiletbezoek het behandelde gebied goed af te spoelen met lauw water en het daarna droog te deppen. Douchen is ook geen probleem, maar zorg ervoor dat het water niet direct op het behandelde gebied komt en het water niet te warm is. Wanneer u klaar bent met douchen kunt u het behandelde gebied droog deppen. Vermijd wrijven te allen tijde.

Daarnaast is het mogelijk om meerdere malen per dag wat Betadinezalf aan te brengen op de littekentjes om deze goed te bedekken. Door er achteraf een gaasje overheen te leggen of een maandverbandje in uw ondergoed te doen blijft de zalf goed zitten. Houd er wel rekening mee dat het maandverbandje of gaasje regelmatig verwisseld worden in verband met hygiëne.

Strakke kleding kan druk veroorzaken op het behandelde gebied en kan het genezingsproces in de weg zitten. Draag daarom in het begin enkel wijde kleding.

FAQ’s herstel schaamlipcorrectie

Twee veelvoorkomende zaken die u in het vroege herstelproces kunt ervaren zijn zwelling en jeuk. Over het algemeen zal de zwelling 2 tot 3 dagen na de ingreep pieken om vervolgens weer af te nemen. Jeuk komt vaak voor in de eerste week, dit is een goed teken want dat houdt in dat het aan het genezen is. Na de eerste week zouden zwelling, napijn en jeuk ver afgenomen moeten zijn.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen. De eerste periode na uw ingreep kan het litteken nog wat hard aanvoelen en vurig zijn van kleur. Dit zal na enige tijd zachter worden en lichter van kleur.

Tijdens de menstruatie kunt u gebruik maken van maandverband in plaats van tampons of menstruatiecups. Het is verstandig om het maandverband regelmatig te wisselen in verband met hygiëne.

Uw gastvrouwen:
Rania en Suzanne

Kunnen wij u ergens mee helpen?